Boraink

Néró 2019
száraz szűretlen vörösbor
Továbbra is kísérletezünk ezzel a roppant izgalmas fajtával, de úgy tűnik jó úton vagyunk. A ’18-as méltó folytatása, az évjáratnak megfelelően több gyümölccsel, a technológia folyományaként kevesebb újhordó hatással (másodtöltésű tölgyfahordóban érett), továbbra is kísérleti mennyiségben. Csak a Bálint Boráriumban kapható a pincén kívül, nálunk már csak néhány palack van.

NarancsosKert 2019
szűretlen fehérbor
Egy újabb kísérleti tétel. Egybeszüretelt fehérszőlőből (ezerjó, mézesfehér, zalagyöngye), vörösboros eljárással, részbeni héjon erjesztéssel készült bor, ami 10 hónapig érett tölgyfahordóban, majd jött a csavar: a palackozás előtt kavartunk egyet a hordó alján összegyűlt finomseprőn és elvesztünk. Olyan gazdag és izgalmas illatokat és ízeket éreztünk, hogy merész döntésre ragadtattuk magunkat: így palackoztuk a bort. Az érlelési finomseprő tehát ott van minden palackban. Fogyasztható dekantálva a seprőről óvatosan letöltve, de mi azt ajánljuk: bontás előtt egy szolíd rázás éés…nem a megszokott fehérboros gyümölcsöket és virágokat kapjuk. Helyette zöld- és herbatea, birs, kompót, ásványosság. A kraft sörök rajongói tuti szeretni fogják, de egy próbát mindenkinek javaslunk, a horizont szélesítése mindig jó móka. És nagyon lehet főzni hozzá!

Cabernet Sauvignon 2019
vörösbor
A ’17-es és a ’18-as után itt az utolsó cabernet tőlünk, a fókusz, terveinknek megfelelően átkerül a kékfrankosra. A bor alapanyaga a Csekésben termett Köllő Zsolti barátunk gondozásában. Ahogy eddig is: nem lehengerlő, hanem jól iható bort készítettünk a fajtából rövidebb héjon tartással, többéves-hordóban való érleléssel. Izgalmas, az évjáratot hűen tükröző karakter. Ebből már “gigantikus mennyiség”, 300 palack került forgalomba.

3Kert 2019
néró, kékfrankos, kadarka, csóka – száraz vörösbor
Három öregtőkés szőlőskert a pázmándi szőlőhegyen=3+1 bor. A kertenként külön elkészült 3 borból (kékfrankos, néró és budai vörös, azaz kadarka és csóka) palackozás előtt “lecsíptünk” egy kicsit és egy hordónyit érleltünk további négy hónapig, majd derítés és szűrés nélkül palackba töltöttük. Tettük mindezt azért, hogy a három különböző egyéniség egyesítse erőit, de mindezzel együtt el is veszítse magát és a lehető legtöbb figyelmet ezáltal a termőterületre irányítsuk.
Többéves érlelési potenciál, karcsú, elegáns, savakra épülő szerkezet, ásványosság, egyedi karakter. A pázmándi Szőlőhegy üzenete 2019-ből.