Boraink

Néró21

Néró 2021

 

 
olaszrizling21

Kékfrankos

 

 
olaszrizling21

Olaszrizling 2021

 
Johanna 21

Budai Vörös 2020

Pincénk “csúcsbora”, kadarkából és csókaszőlőből készül, a történetéről van egy blog bejegyzésünk itt: https://www.aprokertek.hu/a-budai-voros-rol/
A filoxéra óta tudtunkkal más nem készített ilyen házasítást 2019-ig. Ez a második évjárat és mindössze 280 palack készült, ezért az elérése is limitált: kapható Pázmándon a Bálint Boráriumban és nálunk a pincénél. Hogy lehetőség szerint mindenki megkóstolhassa, aki szeretné, háztartásonként max.1 karton (6 palack) vásárolható belőle.
Johanna 21

Johanna 2021

Kékfrankos rozé.
Tavaly nagy siker volt az első rozénk, egy kissé formabontó tétel, bár van rá már példa itt-ott: a “4évszakos” vagy, ha úgy tetszik “komoly” rozé. Hozamkorlátozott és érett alapanyag, kicsit hosszabb héjon tartás, mélyebb szín, hordós érlelés, nagyobb test. Aztán persze megfejeltük: az első hordót seprőfelkavarás után töltöttük, így a bor kissé opálos és nagyon izgalmas. Lesz majd valamivel hagyományosabb verzió is kevesebb finomseprővel, de természetesen szűretlenül az is. Ádám kisebbik lányáról a Johanna nevet kapta a keresztségben. 
könnyűvér21

RnR 2021

Rizling en Rizling, olasz és rajnai, Rákkenroll! Száraz fehér házasítás. Eddigi talán legszebb fehérborunk lett a 2021-es RnR.

könnyűvér21

Könnyűvér 2021

Már a harmadik évjáratunk a pázmándi közös vörösből. A “szokásos” Kékfrankos és Néró házasítás kb. 80%-20% arányban. 2021-ben visszatértünk az első évjárat stílusához: kevesebb tannin és szín, maximális gyümölcsösség a végeredmény.